Πισία ή αλλιώς πιροσκί (ποντιακά)
Συνταγή της Angelina Ambrs
Υλικά
750
γρ αλεύρι
1
(1/2 ποτήρι) νερό χλιαρό
1
μαγιά
2
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1
κουταλακι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Σε
μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω μαζί με την μαγιά. Ρίχνω και τα
υπόλοιπα υλικά και πλάθω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μου
2
Το
σκεπάζω και το αφήνω να «ξεκουραστεί» για μια ωρίτσα (μέχρι να φουσκώσει δηλαδή).
Παίρνω ένα μπαλάκι ίσα με ένα καρύδι και το ανοίγω, βάζω γέμιση μέσα, το κλείνω
και με ένα πιρούνι το πατάω γύρω γύρω σε σχήμα μισοφέγγαρο.
3
Για
γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Είτε κιμά, μανιτάρια με πιπεριές, τυρί,
πατάτα
4
Τηγανίζω
με λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν χρώμα αναποδογύριζω και από την άλλη.
Καλή
επιτυχία και καλή σας όρεξη ☺️
Πηγή: Cookpad https://cookpad.com/gr/sintages/11438129-pisia-i-allios-piroski-pontiaka?ref=search&search_
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου