...Ο Νόστος Γαλατσίου Λαογραφικός & Χορευτικός Όμιλος σας εύχεται Καλή Σαρακοστή

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Εκδρομή του Νόστου στο Ναύπλιο 11 Νοεμβρίου

Ρομαντισμός, αρχοντιά και πολυτέλεια. Στην Πελοπόννησο θα συναντήσετε μια ζωντανή πόλη–μουσείο, που ανυπομονεί να σας συστήσει τους θησαυρούς της.




Ο Νόστος σας προσκαλεί σε μια απίθανη ημερήσια εκδρομή στις 11 Νοεμβρίου στο αρχοντικό Ναύπλιο με πούλμαν. 

Κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Μια πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, όπου θα θέλετε να μείνετε για πάντα.



Αξίζει να δείτε...

Το Παλαμήδι: 999 σκαλοπάτια πάνω από την πόλη 999 ή 857 είναι τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του Παλαμηδιού; Ανακαλύψτε το, ανεβαίνοντας και εσείς στον απόκρημνο λόφο που προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα του Ναυπλίου και της θάλασσας. Το φρούριο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ 1711-1714 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ακροναυπλία: η Ακρόπολη του Αργολικού 
Η ακρόπολη του Ναυπλίου που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ κτίστηκε από τους Ενετούς και ύστερα πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών και των Τούρκων. Αποτελείται από τρία επίπεδα, που το καθένα ήταν και ένα ξεχωριστό κάστρο με τείχη κτισμένα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Από τον βράχο της Ακροναυπλίας θα απολαύσετε τη μοναδική θέα προς το Μπούρτζι και την παραλία της Αρβανιτιάς.

Το Μπούρτζι: ο «θαλασσόπυργος» του Ναυπλίου Από μακριά θυμίζει ένα κομψό πέτρινο γλυπτό. Όταν διανύσετε με το βαρκάκι τα λίγα μέτρα που χωρίζουν το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων από την ακτή και φτάσετε κάτω από το ενετικό κάστρο του, η εντύπωση αλλάζει. Το κάστρο, που κτίστηκε το 1473 και έχει σχήμα ακανόνιστου εξάγωνου, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου και δεν έχει μόνο ειρηνικές μνήμες. Υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, αλλά και ξενοδοχείο πολυτελείας. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις που διώχνουν μακριά... τα φαντάσματα του χθες.

Γύρος της Αρβανιτιάς: περίπατος με θέα τον Αργολικό Αξίζει να περπατήσετε στον περιφερειακό πεζόδρομο με θέα στον Αργολικό κόλπο. Ξεκινά στο τέλος της προκυμαίας και καταλήγει μετά από 1 χιλιόμετρο περίπου στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα βρίσκεστε διαρκώς κάτω από τα βράχια της Ακροναυπλίας και στον δρόμο σας θα ανακαλύψετε το εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιάς, τη Santa Maria Grotta των Ενετών.

Εμβληματικά κτήρια της νεότερης ιστορίας Στο επίκεντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας: σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, θα δείτε την πλατεία Συντάγματος, που περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτήρια: το Τριανόν, το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Τράπεζας, φτιαγμένο στον μεσοπόλεμο. Στους γύρω δρόμους θα ανακαλύψετε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από την οποία δολοφονήθηκε το 1831 ο Ι. Καποδίστριας και απέναντι το μοναδικό χαμάμ της πόλης. Άλλες δυο πλατείες, του Αγίου Γεωργίου και των Τριών Ναυάρχων, έχουν γύρω τους ενδιαφέροντα μνημεία και αρχοντικά σπίτια.


Μουσείο Κομπολογιού: ιστορία φτιαγμένη με χάντρες Ο ιδιοκτήτης του αφιέρωσε πάνω από 40 χρόνια, συλλέγοντας και μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από το κομπολόι. Στη συλλογή του θα δείτε περίπου 700 διαφορετικά κομπολόγια μουσουλμάνων, χριστιανών, καθολικών, ινδουιστών, βουδιστών, Ελλήνων και Τούρκων.
Πύλη Ξηράς Αποτελούσε τη μοναδική είσοδο για την κάτω πόλη από τη στεριά, και μάλιστα έκλεινε μετά τη δύση του ηλίου. Όποιος δεν την προλάβαινε, διανυκτέρευε εκτός… Σήμερα, η εξωτερική όψη της πύλης έχει ανακατασκευαστεί, όπως ήταν η αρχική της μορφή.
Πηγή : discovergreece.com

Μετά το Ναύπλιο θα πάμε για φαγητό και ποτό στο περίφημο Κεφαλλάρι Άργους και συγκεκριμένα στον χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων Πανταζής.




PANTAZIS RESTAURANT
ΚΕΦΑΛΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ

ΜΕΝΟΥ 50 ΑΤΟΜΩΝ


ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ

ΑΝΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΟΥΓΚΙ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΧΑΡΑΣ
ΦΕΤΑ
ΣΑΛΑΤΑ
ΛΑΧΑΝΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΡΟΤΟ

ΑΝΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
ΜΕ ΣΟΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΙΧ GRILL
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΟΤΑ
ΚΡΑΣΙ –ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ
ΦΡΟΥΤΑ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 15 ΕΥΡΩ


ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ  ΕΧΤRA 1 ΕΥΡΩ
ΜΠΥΡΑ ΕΧΤRA 2 ΕΥΡΩ


Kόστος μετακίνησης με πούλμαν 10 ευρώ ανά άτομο.





Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κλήρωση τάμπλετ με παραδοσιακά τραγούδια

Ο Νόστος κληρώνει ένα τάμπλετ Samsung γεμάτο παράδοση από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Η αξία του τάμπλετ είναι 130 ευρώ κ η κλήρωση θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου δηλαδή την ημέρα εκδρομής του Νόστου στο Ναύπλιο. Προμηθευτείτε λαχνούς από τους εκπροσώπους του Νόστου τις ημέρες χορού.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να έχουμε ζωντανή μουσική στην τελική παράστασή μας.!!!


TABLET SAMSUNG GALAXY TAB E 9.6 T560 9.6'' QUAD CORE 8GB WIFI BT GPS BLACK COLOUR

Το Samsung Galaxy Tab E T560 δίνει νέα διάσταση στην χρήση των tablets, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο διαδραστικότητας και κατανομής πολυμέσων σε όλη την οικογένεια. Είτε αναπαύεστε στον καναπέ, είτε διαβάζετε e-books για τα παιδιά σας στο κρεβάτι, απολαύστε ένα κόσμο ψηφιακού περιεχομένου για τη διασκέδαση και απόλαυσή σας. Είναι εξοπλισμένο με Android 4.4 και προεγκατεστημένο με συναρπαστικές εφαρμογές, είναι λεπτό και ελαφρύ, αποτελώντας ένα έξυπνο, προσιτό tablet που όλοι θα αγαπήσουν.






·  Οθόνη: Αφής 9.6'' capacitive TFT.
·  Ανάλυση: 1280 x 800.
·  Επεξεργαστής: Quad-core στα 1.3 GHz.

·  Χωρητικότητα: 8 GB.

·  Μνήμη: 1.5 GB RAM.

·  Κάμερα: 5.0 Mpixels (πίσω) και 2.0 Mpixels (εμπρόσθια κάμερα).

·  Αισθητήρες: Ενσωματωμένος αισθητήρας επιτάχυνσης.

·  Μedia: Τύποι ήχου: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA. Βίντεο: MP4, M4V, 3GP, 3G2, MKV, WEBM. Αναπαραγωγή βίντεο: 1080p Full HD στα 30 fps.

·  Browsing: Πρόγραμμα περιήγησης Android.

·  Συνδεσιμότητα: Mπορεί να συνδεθεί με θύρα USB 2.0 υπολογιστή, Bluetooth 4.0, 3.5 mm jack, micro SDXC (έως 128 GB).

·  Δίκτυο: Wi-Fi 802.11b/g/n, Wi-Fi Direct.

·  Αλλες λειτουργίες: Ενσωματωμένος δέκτης GPS με GLONASS υψηλής ακρίβειας.

·  Ήχος: Ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνο.

·  Μπαταρία: Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion 5000 mAh.
·  Διαστάσεις: 241.9 x 149.5 x 8.5 mm.
·  Βάρος: 490 gr.
·  Χρώμα: Λευκό.
·  Λειτουργικό: Android 4.4 (KitKat).
·  Εγγύηση: 2 χρόνια. DOA 7 ημερών