Πασχαλιάτικα τσουρέκια
Η παράδοση, θέλει να φτιάχνουμε το Πασχαλινό τσουρέκι τη Μ. Πέμπτη και να το στολίζουμε με κόκκινα αυγά.
Επειδή η μπογιά απ᾿ το αυγό, απλώνει στο τσουρέκι, μπορούμε , αν θέλουμε, να βάλουμε άβαφο, βρασμένο και να το αλλάξουμε μετά το ψήσιμο.
Πασχαλινό τσουρέκι
Υλικά για 2 τεμάχια
• 700 - 800 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι κοσκινισμένο
• 80 γραμ. νωπή μαγιά φούρνου
• 120 γραμ. χλιαρό γάλα
• 120 γραμ. χλιαρό νερό
• 4 φρέσκα αυγά
Η συνέχεια του άρθρου στην σελίδα Μπουκιές κ Συγχώριο από το κεντρικό μενού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου