...Ο Νόστος Γαλατσίου Λαογραφικός & Χορευτικός Όμιλος σας εύχεται Καλή Σαρακοστή

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ο Νόστος στο Μίκης Θοδωράκης - Καματερό (Α μέρος)

 Ο Νόστος στο Μίκης Θοδωράκης - Καματερό 



Η παράσταση ''Σηκώστε να χορέψουμε να φύγουνε τα ντέρτια'' ξεκίνησε με χορούς από την Μ Ασία σε δύο μέρη. Προποντίδα και μετά Σμύρνη από το χορευτικό του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερό με καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία Χρήστου Βακράκη.

Έπειτα είδαμε Αρβανίτικους χορούς από τον Παραδοσιακό Λαογραφικό Όμιλο ''Το Γιορντάνι'' και στη συνέχεια χορούς από την Δυτική Θράκη σε διδασκαλία Βασιλικής Τσίκου.

Τέλος ήρθε η σειρά του Χορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου ''Νόστος'' που παρουσίασε χορούς από την Νάξο και από την Ρούμελη.

Να σημειώσουμε την εξαιρετική παρουσία των πρωτοκλασάτων μουσικών όπως του Θοδωρή Τασούλα στο κλαρίνο, του Μάκη Μπακλατζή στο βιολί και στο τραγούδι, του Αλέξανδρου Σωτήρχου στο λαούτο και του μεγάλου Ανδρέα Παπά στα κρουστά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγ Αναργύρων - Καματερού κος Σταύρος Τσίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου κος Ηλίας Αποστόλου, πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου